ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 25692190, 25692191
Τηλεομοιότυπο: 25692195
Μενού

Χαιρετισμός Διευθύντριας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024 επικοινωνώ μαζί σας, για να σας μεταφέρω τους θερμούς και εγκάρδιους χαιρετισμούς της Διεύθυνσης και του Διδακτικού Προσωπικού και να σας ευχηθώ μια δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά με υγεία.

Στη σημερινή δύσκολη εποχή που κλονίζεται από κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, το σχολείο καλείται να διαδραματίσει ένα ουσιαστικό ρόλο μέσα από τη σχολική πράξη. Πέρα από τη μετάδοση των γνώσεων είναι η καλλιέργεια του ανθρώπου μέσα από την ανάπτυξη της συνεργασίας, της συλλογικότητας, της πρωτοβουλίας, της υπευθυνότητας και της δημιουργικότητας.

Η στενή συνεργασία οικογένειας και σχολείου αποτελεί βασικό συντελεστή για σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων. Αυτή η συνεργασία, εγγυάται την επιτυχία του παιδαγωγικού μας έργου. Σ’ αυτή τη συνεργασία προσβλέπουμε να είμαστε σίγουροι πως θα την έχουμε.

Σε μια οργανωμένη κοινωνία, όπως είναι το σχολείο, η ύπαρξη νόμων και κανονισμών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του. Οι κανονισμοί δεν περιορίζουν την ελευθερία του μαθητή, αντίθετα χαλιναγωγούν τα πάθη γίνονται η ασπίδα απόκρουσης των παθογενών καταστάσεων της σύγχρονης κοινωνίας, τη διασφαλίζουν και θέτουν τα πλαίσια για την ομαλή λειτουργία της μαθητικής κοινότητας. Η τήρηση των σχολικών κανονισμών εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Σε αυτόν τον τομέα πιστεύουμε πως ως γονείς έχετε τις δυνατότητες να μας βοηθήσετε σε μεγάλο βαθμό σε αρκετά θέματα. Σας παρακαλώ να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες που ακολουθούν που αναφέρονται στις διάφορες πτυχές της σχολικής ζωής. Προσβλέπουμε στη βοήθειά σας για την τήρηση από μέρους των παιδιών των οδηγιών αυτών.

  1. Οι μαθητές πρέπει να έρχονται στο σχολείο με την εγκεκριμένη στολή. Η στολή αποτελεί παράγοντα καλαισθησίας, ευπρέπειας και στοιχείο αγωγής. Γενικά η εμφάνισή τους πρέπει να είναι κόσμια.
  1. Η έγκαιρη προσέλευση στο σχολείο είναι σημαντικός παράγοντας, γιατί με τις καθυστερήσεις δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα ειδικά την πρώτη περίοδο. Οποιαδήποτε καθυστέρηση προκαλεί δυσλειτουργία και ακαταστασία στο σχολείο.

Οι μαθητές που αδικαιολόγητα καθυστερούν θα υφίστανται τις συνέπειες των κανονισμών λειτουργίας του σχολείου.

  1. Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του σχολείου (εκδρομές, ομαδικούς εκκλησιασμούς κ.λ.π.) είναι υποχρεωτική, εκτός αν συντρέχει σοβαρός λόγος.
  1. Σε περίπτωση απουσίας του παιδιού σας από το σχολείο, θα πρέπει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να προσκομιστεί βεβαίωση γονιού ή κηδεμόνα ή πιστοποιητικό γιατρού για την απουσία του. Ο έλεγχος των απουσιών των μαθητών από το σχολείο είναι ένα σημαντικό έργο, γιατί τις ώρες λειτουργίας του σχολείου φέρουμε την ευθύνη για τα παιδιά σας.
  1. Το κυριότερο καθήκον των μαθητών είναι η μελέτη. Γι’ αυτό με το δικό σας τρόπο φροντίστε ώστε τα παιδιά σας να έρχονται συστηματικά προετοιμασμένα στα καθημερινά τους μαθήματα για οποιαδήποτε γραπτή ή προφορική εξέταση.
  1. Η συμπεριφορά των μαθητών τόσο προς τους καθηγητές, όσο και προς τους συμμαθητές τους πρέπει να είναι άψογη. Το σχολείο θα σας πληροφορεί γραπτώς για κάθε επιβράβευση ή παράπτωμα του παιδιού σας. Ταυτόχρονα επιβάλλεται να έρχεστε στο σχολείο όταν μπορείτε ή όταν σας καλούμε, για να ενημερώνεστε για την πρόοδο και τη διαγωγή των παιδιών σας. Σας παρακαλούμε ακόμη να μας  ενημερώνετε για οποιεσδήποτε αδυναμίες, σωματικές ή πνευματικές των παιδιών σας ή για άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο. Για τον σκοπό αυτό παρακαλούμε να επικοινωνείτε με το Σύμβουλο καθηγητή.
  1. Η μάστιγα των κινητών τηλεφώνων στην τάξη με βάση τους κανονισμούς λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων απαγορεύει την ενεργοποίηση και χρήση κινητών τηλεφώνων μέσα στην τάξη.  Εμείς πιστεύουμε πως μπορείτε να πείσετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν σωστά το κινητό στο σχολείο. Σε αντίθετη περίπτωση θα εφαρμόζονται οι διατάξεις του σχετικού κανονισμού απαγόρευσης.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως η φροντίδα μας για την ασφάλεια, υγεία και πρόοδο των παιδιών σας θα είναι συνεχής και επίμονη.   Ας εργαστούμε λοιπόν, όλοι μαζί για ένα καλύτερο, δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο.

 

      Με θερμούς χαιρετισμούς

      Μαργαρίτα Μαρκίδου

 Διευθύντρια