ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 25692190, 25692191
Τηλεομοιότυπο: 25692195
Μενού

Εναλλακτικό Πρόγραμμα Φοίτησης

Στο σχολείο μας λειτουργεί Εναλλακτικό Πρόγραμμα Φοίτησης για τη Σχολική Περίοδο 2023-2024. Αναπτύχθηκε ένα Πρόγραμμα με εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης με την πρόσληψη των Σχολικών Συνεργατών, κ. Μαρίνου Βρυωνίδη και κ. Αθηνάς Γιάγκου σε συνεργασία με τους διδάσκοντες καθηγητές.

Mέσα απο το Πρόγραμμα δίνεται η ευκαιρία στα παιδία: να μάθουν με διαφορετικούς τρόπους και να στηριχτούν μαθησιακά και συναισθηματικά. Εντοπίστηκαν τα ιδιαίτερα ταλέντα και ενδιαφέροντα των μαθητών μας, τα οποία αναδείχθηκαν και αξιοποιήθηκαν μέσα από διάφορες δράσεις.

Η φιλοσοφία του προγράμματος ήταν να αντιμετωπίσει τον κάθε μαθητή ως μοναδική προσωπικότητα και αφού λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά του να του προσφέρει πραγματικά ίσες ευκαιρίες μάθησης μέσα από μία σωστή ανθρωπιστική παιδεία.

Τα παιδιά μέσα από το Πρόγραμμα πήραν ατομική, εξατομικευμένη υποστήριξη, έκτισαν δεξιότητες μάθησης και κοινωνικές δεξιότητες.

Οι δράσεις αφορούσαν μαθητές του Προγράμματος καθώς και ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.

Στόχοι του Εναλλακτικού Προγράμματος

Η απάλειψη αρνητικών συμπεριφορών, η βελτίωση του σχολικού κλίματος, η ενίσχυση ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, η έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων και ή ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης των μαθητών μας.

 

Υπεύθυνη Βοηθός Διευθύντρια του Εναλλακτικού Προγράμματος

κ. Ελένη Βλάχου Ζιβάνα, Β.Δ., Φιλόλογος