To Λύκειο Αγίου Αντωνίου βρίσκεται στην καρδιά της ομώνυμης ενορίας, στη Λεμεσό. Πέραν των μισών μαθητών του Λυκείου Αγίου Αντωνίου κατοικούν στη Λεμεσό, κυρίως σε περιοχές πλησίον του Σχολείου.
H ενορία Αγίου Αντωνίου ξεκίνησε με την έλευση των Οθωμανών το 1570 ως αμιγώς τουρκική και στο πέρασμα των χρόνων έγινε μικτή, ενώ, εν συνεχεία, οι Ελληνοκύπριοι επικράτησαν των τουρκοκυπρίων σε αριθμό οικογενειών.
H έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ το 1955 διατάραξε τις άριστες σχέσεις που υπήρχαν μεταξύ των κατοίκων του Αγίου Αντωνίου.
Λόγω του φόβου που άρχισε να δημιουργείται στους Ελληνοκύπριους, εξαιτίας και της γειτνίασης της ενορίας του Αγίου Αντωνίου με την κυρίως τουρκοκυπριακή ενορία του Τζαμί Τζεντίτ, από το 1956 άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.
Μέχρι τα τραγικά γεγονότα του 1974 στο σχολείο φοιτούσαν παιδιά Τουρκοκυπρίων που κατοικούσαν στην τουρκοκυπριακή συνοικία της πόλης. Μετά από την ανταλλαγή πληθυσμών που επέβαλε ο τουρκικός στρατός κατοχής, στην περιοχή εγκαταστάθηκαν οικογένειες εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων. Αργότερα στην περιοχή επανήλθε και αριθμός Τουρκοκυπρίων.
Μετά την τουρκική εισβολή το κτίριο του Σχολείου μας για μικρό χρονικό διάστημα παρέμεινε κλειστό. Στη συνέχεια η Κυπριακή Κυβέρνηση το επιδιόρθωσε για να καλύψει τις ανάγκες για σχολικά κτίρια που δημιούργησε η τουρκική εισβολή με την κατοχή του 38% του κυπριακού εδάφους και την προσφυγοποίηση χιλιάδων ελληνοκυπρίων που εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες.
Το Σχολείο μας επαναλειτούργησε το 1976-1977 με Ελληνοκύπριους μαθητές. Αρχικά, λειτούργησε σε εναλλακτική βάση, πρωινή και απογευματινή.
Για να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών μας, σταδιακά μεγάλωσε το κτιριακό συγκρότημα με την προσθήκη διδακτικών αιθουσών. Οι μαθητές που φοιτούν στο Λύκειο Αγίου Αντωνίου προέρχονται από τη νότια συνοικία του Αγίου Ιωάννη, τη συνοικία του Αγίου Αντωνίου και την παλιά τουρκοκυπριακή συνοικία που κατοικείται ως επί το πλείστον από Ελληνοκυπρίους πρόσφυγες, αλλά και από αριθμό άλλων ξενόγλωσσων. Επιπλέον, στο Λύκειο Αγίου Αντωνίου φοιτά, σήμερα, και σημαντικός αριθμός μαθητών, οι οποίοι μεταβαίνουν στο Σχολείο με λεωφορεία. Οι πλείστοι εξ αυτών έρχονται από τα χωριά Τραχώνι, Ακρωτήρι και Ασώματο.
Γύρω στο 30% των μαθητών που φοιτούν στο Λύκειο Αγίου Αντωνίου, κατοικούν στο Τραχώνι. Πέραν του 10% των μαθητών του Λυκείου Αγίου Αντωνίου έρχονται είτε από το Ακρωτήρι, είτε από τον Ασώματο. Ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 40% των μαθητών του Λυκείου Αγίου Αντωνίου έχουν τουλάχιστον ένα γονιό που κατάγεται από άλλη χώρα. Η πολυπολιτισμικότητα του μαθητικού πληθυσμού του Σχολείου εμπλουτίστηκε κατά τη φετινή σχολική χρονιά, με την ένταξη στο σχολείο του τμήματος Μαθητών με Μεταναστευτική Βιογραφία, οι οποίοι έγιναν δεχτοί με πολλή αγάπη και ενσωματώθηκαν πλήρως στο ήδη πολύχρωμο πολιτιστικό μωσαϊκό του Λυκείου Αγίου Αντωνίου.